Etkinlik
Büyükşehir – Keles Sağlıklı Yaşam ve Spor Şenliği Etkinliği
Etkinlik

Büyükşehir Belediyesi’nin Keles ilçesinde düzenlenen spor şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen spor şenlikleri bu kez Keles’te yapıldı. Keles Belediyesi Spor Salonu’nda yapılan spor şenliği, coşkulu ve keyifli anlara sahne oldu. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Okul Sporları projesinin Aralık 2015’te ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile başlattıklarını hatırlattı. Başkanvekili Karlık, “Sportif malzeme desteği ile fiziksel etkinlik ve Oyun şenliklerini farklı okullarda gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 17 ilçemizde haftanın 3 günü ilçe koordinatörü beden eğitimi öğretmenleri ve tertip komitesinde görevli öğretmenlerimiz tarafından fiziksel etkinlik ve oyun günleri şenlikleri devam ediyor. Ayrıca ilçelerimizden gelen talepler doğrultusunda değişik spor branşlarında turnuvalar ve şenlikler düzenliyoruz” dedi.

Büyükşehir Okul Sporları projesi kapsamında bugüne kadar 155 bin öğrenciyi fiziksel etkinlik ve oyun günleri içerisine başarı ile katmış bulunduklarının altını çizen Başkanvekili Karlık, “Hedefimiz 219 bin 500 öğrencimizle şenliklerimizi devam ettirmektir. Türkiye’de ilk kez 509 ilkokulumuzdaki sınıf öğretmenlerini fiziksel etkinlik ve oyun günleri seminerine aldık. Büyükşehir Okul Sporları isminin marka tescilini de sonuçlandırdık. Keles’te yapılan şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise, sağlam neslin sağlam geleceğin gençlerin elinde olduğunu, spor şenlikleriyle amaçlarının gençlerin sporu sevmeleri olduğunu belirtirken, şenliklerin Keles’te düzenlenmesinde büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Keles İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsi İşleyen de, öğrencileri sporla buluşturan etkinlikleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alteye’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından çocuklar, halat çekme ve fiziksel parkuru gibi oyunlarda yeteneklerini yarıştırdı. Yarışmacılara tribünlerdeki arkadaşları da coşkuyla eşlik etti. Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Action Team ekibinin gösterisinin nefesleri kestiği programın sonunda Başkanvekili Karlık, Keles Kaymakamı Mustafa Türkcan, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Keles İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsi İşleyen ve Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile birlikte yarışmaya katılan öğrencilere madalyalarını verdi.