PROJE
Gelemiç Mahallesi Spor Tırmanışı Merkezi Projesi
PROJE

Kırsal turizm vizyonunda ilçenin tüm argümanlarını değerlendiren Keles Belediyesi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi ile birlikte Gelemiç Mahallesi’nde önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında Keles Belediyesi ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi sporcuları ile birlikte Gelemiç Mahallesi’nde “Spor Tırmanış Bahçesi” oluşturulacak.

Bursa’da 2005 yılında Narlıdere’de başlayan rota açma çalışmaları kayaların jeomorfolojik özellikleri ve bakı faktörünün olumsuz olması sebebiyle tamamlanamayarak sporcuları Gelemiç Mahallesi’ne yöneltmiştir. Bu kapsamda Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi sporcuları çalışmalarına bireysel olarak başlamış olup, kendi maddi imkanları ile çalışmalarını sürdürmektelerdi. Keles Belediyesi’ne yapılan müracaat neticesinde sunulan proje değerlendirilmiş olup Belediye Meclisi kararı ile uygun bulunmuştur. Kırsal turizm vizyonunda önemli bir adım olan “Spor Tırmanış Bahçesi” projesi kentimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarını ve ulusal sporcuları bölgeye çekerek bir cazibe merkezi oluşturacak.

Proje doğrultusunda imzalanan iş birliği protokolü ile birlikte fiziki çalışmalar tamamlanacak olup, yerli ve yabancı sporcuların bölgeye gelip antrenman ve organizasyonlar yapmaları için çalışmalar gerçekleştirilecektir. Konu ile ilgili ortak basın açıklamasında bulunan Keles Belediye Başkanı Mehmet TEKE ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi Başkanı Tuncel KUNDAKÇILAR; son yıllarda sporcularımızın kentimizde gösterdiği özveri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği’nin dağcılık camiasına yönelik verdiği destekler neticesinde spor tırmanış büyük bir ivme yakaladı. Yapılan çalışmalar neticesinde Bursa uluslararası camiada sporcular yetiştirerek ülkemizi hak ettiği değerde temsil ediyor.

Bu kapsamda Gelemiç Mahallesi’nde oluşturulacak olan Spor Tırmanış Bahçesi, ülkemizi uluslararası platforma taşıyacak sporcular yetiştirecek. Keles Belediyesi’nin teknik desteği ve kulübümüzün özverili çalışmaları sayesinde bölge yeni bir cazibe merkezi olacak ve kırsal turizm vizyonunda Keles’i hak ettiği yere getirecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles Belediyesi ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi sporcuları ile birlikte Spor Tırmanış Festivali düzenleyerek çalışmalarımızı en kısa zamanda diğer sporculara gösterme fırsatı bulacağız dediler.

Gelemiç Mahallesi’nin dağcılık camiasında marka olma yolunda imzalanan protokolün ardından Keles Belediye Başkanı Mehmet TEKE, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi Başkanı Sayın KUNDAKÇILAR’a Keles Bebeği armağan ederek teşekkürlerini sundu.