PROJE
Kırsal Kalkınmaya Destek: Natural Park
PROJE

Keles Belediye Başkanı Mehmet TEKE den Kırsal Kalkınmaya Tam destek.

Keles Belediye Başkanı Mehmet TEKE GÖKÖZ NATURAL PARK projesi ile Bursa’nın güneyinde Gököz Mahallesi ve yakın çevresi olmak üzere Bursa’da daha gelismis durumdaki kültür turizmi, termal turizm, kongre turizmi ve kıs turizmi türlerine kolaylıkla entegre olabilecek olan kırsal turizm, tarım ve hayvancılık yapılan köylerin dogal güzellikleri, tarihi özellikleri, kültürü ve kırsal yasamı degerlendirildiginde Gököz Mahallemizde bulunan Muharremşah yaylamızda Marmara bölgesinin En büyük Yaylası olan Koca yaylamızdan sonra yerli ve yabancı turistler için çekici özelliklere sahip olup, gelismeye açık büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Proje kapsamında gerekli alt yapılarının yapılması , bisiklet yolları ve yürüyüş parkurlarının yapılması.çevre düzenlemesi ve gerekli peyzaj çalışmalarının yapılması konusunda kısa sürede harekete geçip gerekli tanıtımlar konusunda da belediyemizce gerekenin yapılacağını söyleyen başkan mehmet teke ayrıca ulaşımla ve bağlantı yollarıyla alakalı gerekli çalışmaların başlatıldığını bu çalışmaların büyükşehirle beraber daha hızlı bir şekilde bitirileceğini belirtti.

Proje Tamamlandığında ahşap evlerde (bungalov) günlük, haftalık ve sezonluk konaklama imkanı sağlanacak olup, çadır ve karavan kamping, günü birlik piknik yapma imkanı sağlanacaktır. 365 gün alternatif turizm faaliyetlerinin yürütülmesi planlanmaktadır. Ayrıca ATV safari, at biniciliği, dağ bisikleti, paintball, kıyıdan ven sandal ile olta balıkçılığı, okçuluk, doğa yürüyüşleri (trekking) ile futbol, voleybol ve basketbol gibi aktiviteleri yapma potansiyeli de bulunmaktadır. Hobi bahçelerinde yöreye uygun doğal ürünler yetiştirebilme ve faydalanıcıların tüketimine sunma imkanı vardır. En güzel çilek ve kiraz bu yörede yetiştirilmekte olup, ceviz, badem, elma ve armut yetişitiriciliği yaygınlaşmaya başlamıştır. Başta kadınlara yönelik olarak yöresel yemek ve el sanatlarının canlandırılması, öğretilmesi ve tanıtılması planlanmaktadır dedi.

Diğer yatırımıcılarında Gelerek Muharremşah yaylasını değerlendirmelerini Söyleyen Mehmet TEKE Gelecek Vaat eden Ve geleceği Parlak Yaylanın Şimdiden Yatırımcılara ve İlçemize hayırlı olmasını diledi.