Keles Kaymakamlığının 13.10.2021 tarihli 62819724-299-1150 sayılı yazısı ile ilçemiz genelinde metruk yapıların vatandaşların huzur ve güvenliğini bozmamak, asayiş yönünden sıkıntı yaratmamak ve illegal faaliyetlere mahal vermemek adına metruk binaların yıkılması istenilmektedir.

Belediyemiz teknik elemanlarınca yerinde yapılan incelemelerde; İlçemiz Belenören Mahallesi 138 ada 24 parsel sayılı yerde bulunan ahşap taşıyıcı sisteme sahip binanın bir kısmının yıkıldığı, taşıyıcı sistemin tamamen sağlamlığını yitirdiği, yapının ayakta kalmasının mümkün olmadığı, metruk halde bulunan binanın genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği, ayrıca mahalle halkı için can ve mal kayıplarına neden olabileceği görülmüş ve tespit edilmiştir.

Yukarıda açıklanan sebeplerle Belenören Mahallesi 138 ada 24 parsel sayılı yerde bulunan ahşap taşıyıcı sisteme sahip yapının maliklerince yıkılması gerekmekte olduğu ve ilgili iş bu tutanak müştereken imza altına alınmıştır.