PROJE
Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak
PROJE

” BURSA İPEĞİ YENİDEN HAYAT BULACAK ”
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa ipeği yeniden hayat bulacak” fikriyle başlatılan proje kapsamında Büyükorhan Kınık Mahallesi’nde açılan İpek Halı Dokuma Evi, Kınıklı kadınlara halı dokuyarak eski geleneklerini yaşatma şansı sunuyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa ipeği yeniden hayat bulacak” projesi devam ediyor. Büyükorhan Kınık Mahallesi’nde açılan İpek Halı Dokuma Evi sayesinde Kınıklı kadınlar halı dokuyarak eski geleneklerini yaşatacaklar.
Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa ipeği yeniden hayat bulacak” projesi kapsamında Büyükorhan Kınık Mahallesi’nde açılan İpek Halı Dokuma Evi, Kınıklı kadınlara halı dokuyarak eski geleneklerini yaşatma şansı sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK kursları, Kınık’a kadar ulaştı. Büyükorhan Kınık Mahallesi’nde açılan ipek halı dokuma evi ile Kınıklı kadınlar, ipek halı dokuma yarışına girdiler. Kursiyerden bazıları halı dokuma işini daha önce bildiğini ve geliştirmek istediklerini söylerken, bazıları da yeni başlamanın heyecanını yaşıyor.
Köylerde dokunan halı ve ipek kumaşlar sayesinde, ipekten hediyelik malzeme üretimi sağlanırken bir taraftan da kırsal alanlarda istihdam ve maddi kazanç çeşitliliğin arttırılması hedefleniyor. BUSMEK, kursiyerlere tezgâh, iplik ve kurs imkânı sunarak, birbirinden güzel halıların dokunmasını sağlıyor.
Halılar “Hüdavendigar” ismiyle markalaşacak…
Kurs merkezlerinde dokunan halıların ‘Hüdavendigar’ adıyla markalaşarak stantlarda yerini alması hedefleniyor. Kınık Mahallesi’nde açılan İpek Halı Dokuma Evi’nin ardından Harmancık’ın Gülözü, Nalbant ve Karaca mahalleleri, Keles’in Sorgun, Baraklı ve Dağdibi mahalleleri, Orhaneli’nin Merkezakalan ve Gümüşpınar mahalleleri, Büyükorhan’ın Sarnıç ve Karaağız mahalleleri, İnegöl’ün İhsaniye ve Mustafakemalpaşa’nın da Çaltılıbük mahallelerinde ipek halı kursları açılması planlanıyor.