Keles Belediyesi, Uludağ İharacatçılar Birliği, Bursa İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile Keles’te Kiraz üreticileri İhracatçı firmalarla buluştu. Uludağ Yaş Sebze Meyve ihracatçı Birliği başkan Yardımcısı Semih YAZGAN Konuşmasında ilçenin bu konudaki öneminden bahsederek İhracata yönelik üretimin doğru budama , doğru gübreleme, doğru ilaçlama ve planlı bakımla hem daha az zahmet hem daha kaliteli ürünle ürünün değerinde satılması sağlanacak bununla da çiftçimiz ve ülkemiz kalkınacaktır dedi.
İl Tarım Orman Müdürü Hamit AYGÜL ülkemizin tarıma yönelik yatırımları son derece yenilikçi olup erken uyarı sistemleri dahil toprak analizleri ninde içinde bulunduğu bir çok teknolojik imkanlara sahibiz ve bunun yanında mesaj sistemimiz ile de siz çiftçilerimize gerekli uyarılar ve bakım zamanları bildirilmektedir. Lütfen bu gelen mesajları takip edin diyerek ilçelerde bulunan müdürlüklerimizle sürekli istişareli olun dedi.
Akabinde seyyar ilaç satan firmalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini , bu konu aynı zamanda fidanda da geçerli olduğu için doğru olmayan bir şeyin en az sizlerden yedi yılı alacağı için buda üretim maliyetlerini ciddi anlamda artıracak zarar etmenize sebep olacaktır dedi.
İlçemiz Kaymakamı Ahmet Faruk BEYAZIT Keles İlçemizin coğrafi olarak ta önem arz ettiğini eğer çiftçilerimiz devletimizin birimleri ile koordineli hareket edip ihracata yönelik çalışmalar yapar ise ilçemizin her meyvesini marka haline getirir ve buda coğrafi işareti getirir daha çok ticaret daha çok kazanç sağlamasını sağlar dedi.
Keles Belediye Başkanı Mehmet KESKİN ev sahibi olarak ikinciye böyle bir organizasyona önderlik yaptığımız için son derece keyifliyiz ve ilk eğitim seminerinden bu güne üreticilerimizin kazanç sağladığını ihracatçı firmaların ilçemizi keşfetmeye başladığını bildirerek çiftçilerimizden keyfine göre üretim ve bakım devrinin bittiğini belirterek ihracata göre üretim ve bakım yapılmasını belirtti.
Bizler belediye olarak reklam ve duyuru kısmını takip edecek ihracatçı firmaların takibini yapacağız, sizlerde ihracatın belirttiği kriterlerde ve talimatlarıyla budama gübreleme ilaçlama bakım yapacak böylelikle dış pazarda önem arz edeceğiz diyerek bu konuda tüm üreticilerin çok hassas olmaları gerektiğini bildirdi.
gelen ziraat mühendisleri ihracatçı firma yetkilileri arana kriterleri ve bu kriterlerin nasıl sağlanması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yaparak tüm üreticilere bol kazançlar diledi.