PROJE
Gelemiç Mahallesi Köy Konağı Projesi
PROJE

Keles Belediyesi kırsal kalkınmaya örnek teşkil edecek önemli bir projeyi hayata geçiyor. 2016 yılında kırsalda turizm yatırımlarına ağırlık veren Keles Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşa aşamasında sona gelinen Gelemiç Mahalle Konağı’ nda yörede yetiştirilen ve mamul haline getirilen ürünlerin satışının yapılacağı, yöreye has yemeklerimizin servis edileceği sosyal bir mekan yaratıyor.

Yöreye önemli bir katkı sağlayacak olan sosyal mekan bölgemiz kültürünün tam anlamıyla yansıtılacağı bir yer olacak.Önceliğimiz girişimcilik ruhunun oluşturulması…..

Keles Belediye Başkanı Mehmet TEKE konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim üyeleri ile fikir alışverişindeyiz. Çok yakında Gelemiç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza özel kırsal turizm departmanında girişimcilik eğitimleri verilmeye başlanacak. Vatandaşlarımızla birlikte Cumalıkızık ve Saitabat’a giderek teknik incelemeler yapıyoruz.

Biz Gelemiç Mahallesi’nde var olan bütün doneleri ön plana çıkarmak için çalışmalara başladık. Fotoğrafçılık, trekking, sportif kaya tırmanışı, rafting gibi sportif faaliyetler ve kültürel faaliyetler adına gerekli ne varsa Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte görüşmeler yaparak fiziki altyapıyı oluşturuyoruz. Öncelikle fiziki altyapıyı oluşturup, girişimcilik eğitimlerini vereceğiz.

Daha sonra ise tanıtım aşamasına geçip Gelemiç’i yeni bir Cumalıkızık yapacağız.